Voćni kolač sa piškotama

Brz recept za vocni kolac sa piskotama

Ako bih morala da biram top 1 kolač u našoj porodici, onda bi to definitivno bio ovaj. Toliko ga volimo i do te mere se “infiltrirao” u našu porodicu, pa se pitanje “šta ima slatko?” skoro više i ne postavlja, jer se podrazumeva da je to upravo ovaj kolač. Pa tako, umesto moje rođendanske torte, goste će dočekati upravo ovaj kolač.

Lak i jednostavan kolac sa piskotama i visnjama

Vrlo je jednostavan za pravljenje, potrebno je svega petnaestak minuta da se svi filovi umute, i sve lepo poređa, a zatim sledi teži deo – čekanje. Kolač ide u frižider da odstoji (minimum jednu noć) i da piškote lepo upiju fil, kako bi bio što sočniji.

 

Brz i jednostavan recept za kolac sa piskotama i vocem

Još par saveta pre početka pravljenja ovog kolača

 • koristite proverene piškote. Ja konkretno koristim Štarkove, proverene već duži niz godina. Neću da lažem, bilo je trenutaka kada sam koristila i neke neproverene, da bih testirala, jelte, ali to se nije slavno završilo. Jednostavno, bile su deblje i nisu mogle da upiju dovoljno fila kao ove.
 • što se tiče voća, u originalnom receptu koji imamo stoji da se koriste jagode. Naša omiljena kombinacija je sa malinama. Pošto se do svežih teško dolazi, koristimo zamrznute. Umesto malina možete koristiti višnje, kupine ili mešavinu bobičastog voća, izbor je na vama 🙂
 • slatka pavaka – večita dilema. Najbolje je koristiti onu sa mlečnim masnoćama. Ona, iako se zove slatka pavlaka, nije slatka i trebalo bi je dodatno zasladiti. Ukoliko koristite onu sa biljnim masnoćama, ona je sama po sebi slatka, pa nema potrebe dodavati nikakav šećer.

Krem sa kiselom pavlakom za vocni kolac sa piskotama

VIDEO RECEPT ZA VOĆNI KOLAČ SA PIŠKOTAMA

Voćni kolač sa piškotama
Odštampaj
Sastojci
 1. • 400g piškota
 2. • 400g kisele pavlake
 3. • 200g šećera u prahu (250g ukoliko koristite slatku pavlaku sa mlečnim masnoćama)
 4. • vanilin ekstakt
 5. • 500ml slatke pavlake
 6. • 500g voća po izboru
Priprema
 1. Piškote poređati na poslužavniku (ja ređam 2 reda po 12, 13 piškota). U činiji, drvenom varjačom promešati kiselu pavlaku, 200g šećera i vanilu. Premazati piškote, a preko poređati voće. Poređati drugi sloj piškota, pa preko premazati umućenom slatkom pavlakom. Ukoliko koristite onu sa mlečnom masnoćom, dodati 50g šećera. Preko staviti voće i dekorisati po želji.
 2. Kolač treba da odstoji preko noći u frižideru i onda je spremna za služenje.
 3. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/
Recept za kremast kolac sa piskotama

(Visited 29,940 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *