Pavlova

Pavlova je fenomenalni dezert koji se sastoji od velike “puslice”, slatke pavlake i mnogo voća. Odlična stvar kod slatkiša kao što su pavlova ili voćni tartovi je što možete pustiti mašti na volju i dekorisati tako da izgleda kao iz časopisa. Izbor voća je na vama, koristite ono koje najviše volite. Uz ovakve dezerte dobro je imati barem jednu kiseliju voćku, kao što su maline ili kivi, koji “preseku” slatkoću puslice. 

Pavlova
Odštampaj
Sastojci
 1. • 4 belanca
 2. • 200g šećera
 3. • kašičica vanilinog ekstrakta
 4. • kašičica sirćeta
 5. • 1/2 kašike gustina
 6. • slatka pavlaka
 7. • voće po želji
Priprema
 1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 18 - 20 cm i okrenuti kako šam ne bi došao u dodir sa grafitom.
 2. U čistoj činiji mikserom mutiti belanca dok ne postanu penasta. Postepeno dodavati šećer, kašiku po kašiku i nastaviti sa mućenjem dok se sav šećer ne istopi. Proveriti, i ako se kristali šećera ne osećaju među prstima, šam je spreman.
 3. Dodati vanilin ekstrak, sirće i prosejati gustin pa špatulom pažljivo umešati.
 4. Prebaciti šam na papir za pečenje i oblikovati krug.
 5. Peći 60 - 75 minuta. Spoljašnost treba da bude svetle kremaste boje. Kada je gotova, isključiti rernu, odškrinuti vrata i pustiti da se postepeno hladi.
 6. Servirati sa umućenom slatkom pavlakom i voćem po želji.
 7. *Dodatni savet: Jaja je lakše razdvojiti dok su hladna.
 8. Kako bi se belnaca što bolje umutila, najbolje je da budu na sobnoj temperaturi. Činija i metlice kojima se mute belanca treba da budu čisti, bez bilo kakvih tragova masti.
 9. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 1,213 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *