Ovseno mleko

Ovsene pahuljice i mekinje koristim svakodnevno. Imaju specifičan ukus koji ili volite ili ne volite. Ili se naviknete, pa ga obožavate. (Ta sam!) Ranije ih nisam konzumirala, niti su mi se dopadale. Priznajem. Onda sam ih vremenom zavolela i sada sam naaajveći ljubitelj. Na mojoj polici u svako doba se obavezno mogu naći i pahuljice i mekinje, pa čak i brašno od ovsenih pahuljica. A u frižideru – mleko.

Ranije sam uglavnom pravila bademovo mleko. S obzirom da cena badema vrtoglavo skače i da svaki put doživim šok pri kupovini istih, ja odlučih da pokušam sa ovsenim pahuljicama. Rezultat? Opšte oduševljenje svih koji su probali. A tek što je lako da se napravi… Za 5 minuta. 

Odnos 4:1 (voda:pahuljice) daće odlično kremasto mleko. Ne previše gusto a ni retko. Ukoliko želite malo ređe, odnosno gušće, promenite odnos vode i pahuljica. Pre upotrebe obavezno promućkati!

Ovseno mleko
Odštampaj
Sastojci
  1. • 1 merica ovsenih pahuljica (100g)
  2. • 4 merice vode (~800ml)
  3. • vanilin ekstrakt
  4. • 4 – 5 kapi tečne stevije
Priprema
  1. Pahuljice potopiti u vodi preko noći. Blenderom ili štapnim mikserom izmiksati smesu, dok se pahuljice u potpunosti ne usitne.
  2. Procediti smesu kroz cediljku. Dodati vanilin ekstrakt i steviju. Čuvati u frižideru 4 - 5 dana.
  3. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 5,155 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *