Novogodišnji mafini sa pahuljama

I, napokon je stigao decembar, tako da je sada sva moja novogodišnja euforija u potpunosti opravdana. Obožavam ovaj period praznika i svake godine mu se iznova radujem kao malo dete. 

Ove godine sam odlučila da sa vama podelim zanimljive ideje na koji način možete dekoristi mafine u novogodišnjem stilu, naravno. Prosle godine sam sa vama podelila ideje za novogodišnje jelkice i mafine od vanile sa zvezdicama od fondana. Ukoliko nemate prilike da radite sa fondanom, ne brinite, nema zime za vas, jer zvezdice, odnosno pahuljice možete napraviti i od kraljevske glazure. 

Za kraljevsku glazuru potrebno je svega nekoliko sastojaka i to zaista svako može da napravi u svom domu. Pravi se za pet minuta, jedino je potrebno 12 – 24 sata da se pahuljice osuše kako biste mogli da ih odvojite od papira za pečenje. Recept za krem od margarina možete naći OVDE

Kraljevska glazura
Odštampaj
Sastojci
  1. • 1 belance
  2. • 200g šećera u prahu
  3. • malo limunovog soka
Priprema
  1. Belance umutiti dok ne postane penasto. Šećer u prahu prosejati kako biste se oslobodili grudvica i dodati u belance. Mutiti dok se sav šećer ne sjedini sa belancetom. Na kraju dodati desetak kapi limunovog soka i promešati.
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/
Na sredinu pahuljica možete staviti srebrne ili zlatne bombice. Kraljevka glazura se brzo suši. Tako da, dok je ne koristite, špric odložite u čašu sa vlažnim ubrusom, kako se ne bi sušila na otvoru šprica. 

(Visited 12,828 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *