Miks za toplu čokoladu

Odbrojavanje do nove godine je zvanično počelo i u mojoj maloj kuhinji :) Stiže nam najlepši period u godini, novogodišnji i božićni praznici. Iako je euforija krenula mnogo rano ove godine, čini mi se, prava euforija u mojoj kuhinji kreće sada :) Do kraja godine ću sa vama podeliti 10 ideja za jestive poklone.

Kada dođu praznici, lepo je svakom pokloniti po sitnicu, ali to zna opasno da udari po džepu. Ovi pokloni su jednostavni, većina njih se brzo pravi, a uz malo mašte i dekoracije možete učiniti da izgledaju efektno i interesantno.


Ukoliko bih morala da biram koji od jestivih poklona bih volela najviše da dobijem, onda bi to verovatno bio ovaj. Volim i slatko-ljute orahe da grickam, i hleb da mesim, odnosno bolje da kažem da NE mesim, i fetu… Ali toploj čokoladi se najviše radujem… Koji je vaš omiljeni jestivi poklon?

Ovaj miks za toplu čokoladu se ne može uporediti sa onim kupovnim. Sami birate kvalitetne sastojke koje ćete staviti unutra, sami određujete koliko će biti slatko, gusto, čokoladno… NJAM!

Obavezno dodajte i sitno seckanu crnu čokoladu, nećete pogrešiti. Po želji, a i to toplo preporučujem, dodajte i penaste bombone. Neki bi rekli “preko pite pogača”, ja kažem bogata topla čokolada. 🙂

Ukoliko želite malo gustiju teksturu dodajte više gustina. Ukoliko ne dodajete čokoladu, stavite više šećera. Sve upakujte u teglicu, jedna ukrasna mašna i pravac na novogodišnje druženje sa toplom čokoladom.

Miks za toplu čokoladu
Odštampaj
Sastojci
  1. • 140g mleka u prahu
  2. • 60g kakaa
  3. • 120g šećera
  4. • 2 kašičice gustina
  5. • 100g crne čokolade
  6. • penaste bombone, po želji
Priprema
  1. Sve sastojke osim čokolade prosejati kroz cediljku, pa promešati u činiji, tako da se svi sastojci ravnomerno rasporede. Sipati u teglicu, preko dodati seckanu crnu čokoladu i penaste bombone.
  2. Da biste napravili toplu čokoladu, zagrejati šolju mleka i dodati dve kašike miksa. Zagrejati uz mešanje dok smesa ne bude tik pred ključanje. Sipati u šolju i dodati penaste bombone.
  3. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 1,680 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *