Mešavina za hleb koji se ne mesi

Odbrojavanje do nove godine je zvanično počelo i u mojoj maloj kuhinji :) Stiže nam najlepši period u godini, novogodišnji i božićni praznici. Iako je euforija krenula mnogo rano ove godine, čini mi se, prava euforija u mojoj kuhinji kreće sada :) Do kraja godine ću sa vama podeliti 10 ideja za jestive poklone.

Kada dođu praznici, lepo je svakom pokloniti po sitnicu, ali to zna opasno da udari po džepu. Ovi pokloni su jednostavni, većina njih se brzo pravi, a uz malo mašte i dekoracije možete učiniti da izgledaju efektno i interesantno.


Dan 6. čini mi se? 🙂 Nova godina nam je sve bliža i bliža, a hrane sve više i više, ko će odoleti? Ja sigurno ne! Kao današnju ideju za poklon smislila sam nešto interesantno. Relativno skoro sam objavila video i recept za hleb koji se ne mesi, koji je, sudeći po broju pregleda, privukao veliku pažnju. Da li ste ga probali?

Otkako sam ga napravila prvi put, postao je hit u mojoj kući i relativno često se pravi. (umesto belog brašna, probala sam i sa speltom – super stvar!). Elem, ideja je da se svi suvi sastojci sjedine, stave u jednu teglu i ukrase, i to je onda naš – HLEB KOJI SE NE MESI U TEGLI! Zvuči malo šašavo. Teglu lepo ukrasiti, na ceduljici napisati postupak pravljenja i poklon je spreman. Meni je ovo sasvim kul ideja. Isto to možete uraditi i sa smesom za npr. američke palačinke ili mafine.

Mešavina za hleb koji se ne mesi
Odštampaj
Sastojci
 1. • 450g brašna
 2. • 1 kašika šećera
 3. • 1 kašičica soli
 4. • 1 kašičica suvog kvasca
Priprema
 1. Sve sastojke promešati i staviti u teglu.
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 2,072 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Draga Vera,

  sve pohvale za Vase recepte i ideje za jestive poklone. Divno! Ideje za hleb, mafine i americke palacinke cu svakako primeniti i podeliti kao malu paznju koleginicama na poslu.

  Hvala! Sve najbolje u novoj 2017 Vam zelim!
  Mirjana

  P.S.: Novi stajling Vam odlicno pristaje.

  1. Mirjana, hvala na divnom komentaru 🙂 Drago mi je da su Vam se dopaleje i hvale ida na komplimentu. Srećni praznici i sve najbolje! Vera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *