Začini za kuvano vino

Odbrojavanje do nove godine je zvanično počelo i u mojoj maloj kuhinji :) Stiže nam najlepši period u godini, novogodišnji i božićni praznici. Iako je euforija krenula mnogo rano ove godine, čini mi se, prava euforija u mojoj kuhinji kreće sada :) Do kraja godine ću sa vama podeliti 10 ideja za jestive poklone.

Kada dođu praznici, lepo je svakom pokloniti po sitnicu, ali to zna opasno da udari po džepu. Ovi pokloni su jednostavni, većina njih se brzo pravi, a uz malo mašte i dekoracije možete učiniti da izgledaju efektno i interesantno.


Ne znam za vas, ali kuvano vino je moj omiljeni topli napitak za hladne zimske dane. Toplo, mirisno i puno začina koji čine da uživam u svakom gutljaju. Postoji jako mnogo varijanti kombinacije začina koje možete koristiti. Neki standardni su: biber, karanfilić, cimet… Ukoliko tu dodate i zvezdasti anis imate dobre šanse da vaše kuvano vino bude proglašeno za najbolje 🙂

Da biste ceo poklon lepo upakovali, najbolje je kupiti filter vrećice za čaj, tu staviti začine za jednu šolju, zavezati i pokloniti uz flašu vina. Druga opcija je da sve začine sjedinite, upakujete u teglu, tako se da može dodati po kašika pri svakom kuvanju vina. Obradujte nekog! Ili sebe 🙂

Začini za kuvano vino
Odštampaj
Sastojci
  1. • 1 kašičica bibera u zrnu
  2. • 3-4 osušene kore pomorandže
  3. • 5-6 klinčića karanfilića
  4. • 1 štap cimeta
  5. • 1 zvezdasti anis
Priprema
  1. Sve sastojke sjediniti u filter vrećici i zavezati koncem.
  2. Pri kuvanju, ubaciti jednu vrećicu u šerpicu, šećer po želji, preliti čašom vina i kuvati dok vino ne bude tik pred ključanje. Sipati u čašu i služiti!
  3. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 4,009 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *