Ružice sa jabukama

Ovu ideju sam videla na internetu i učinila mi se kao odličan način da za kratko vreme napravite impresivan i zanimljiv dezert. Kombinacija jabuka i cimeta je već viđena, ali nikako prevaziđena 🙂 Sam izgled je ono što me je oduševilo. Deluje kao da je potrebno puno vremena i truda, a zapravo se prave za desetak minuta.

Ružice sa jabukama
Odštampaj
Sastojci
 1. • lisnato testo (pola pakovanja)
 2. • 1 jabuka
 3. • 40g maslaca
 4. • 4 kašike šećera
 5. • cimet
 6. • šećer u prahu
Priprema
 1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
 2. Jabuku oprati, podeliti na pola, ukloniti semenke i iseći na tanke šnite. Poređati na tanjir i staviti u mikrotalasnu na 2 - 3 minuta. (Jabuke treba da omekšaju da se ne bi lomile kada ih budemo uvijali, ali nikako da budu premekane).
 3. Testo razvući širine odnosno dužine oko 30 - 35 centimetara, debljine par milimetara. Seći trake širine oko 8 centimetra. Svaku traku premazati otopljenim maslacem, posuti mešavinom kristal šećera i cimeta a zatim ređati jabuke tako da se delimično preklapaju, a gornji deo jabuka viri van testa. Preklopiti testo i "ušuškati" jabuke, pa urolati u ružicu.
 4. Stavljati u pleh za mafine. Peći oko 45 minuta. Kada su gotove, ružice posuti sa malo šećera u prahu.
 5. *Dodatni savet: Ukoliko nemate mikrotalasnu, rastopite maslac u tiganju, pa propržite jabuke na po minut - dva sa svake strane. Preostali maslac sačuvajte, njime ćete premazivati trake testa.
 6. Kako se ružice ne bi zalepile za pleh za mafine, premažite ga sa malo maslaca ili stavite papirne korpice za mafine.
 7. Mere koje sam napisala su okvirne. Za jednu jabuku mi je potrebno otprilike pola pakovanja lisnatog testa. Ispada 4 - 5 ružica.
 8. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/
 

(Visited 1,070 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *