Praznična čokolada

Odbrojavanje do nove godine je zvanično počelo i u mojoj maloj kuhinji :) Stiže nam najlepši period u godini, novogodišnji i božićni praznici. Iako je euforija krenula mnogo rano ove godine, čini mi se, prava euforija u mojoj kuhinji kreće sada :) Do kraja godine ću sa vama podeliti 10 ideja za jestive poklone.

Kada dođu praznici, lepo je svakom pokloniti po sitnicu, ali to zna opasno da udari po džepu. Ovi pokloni su jednostavni, većina njih se brzo pravi, a uz malo mašte i dekoracije možete učiniti da izgledaju efektno i interesantno.


Još jedna ideja za praznično darivanje koju možete sprovesti u delo za samo pet minuta! Praznična čokolada – zašto praznična? U pitanju je jednostavna kombinacija dve praznične boje – crvena i zelena.

Čokoladu otopite, odozgo pospite narom i pistaćima, ohladite, izlomite, upakujte, usput gricnite i probajte (ništa bez probe 🙂 ), i dar je spreman. Kao predlog za pakovanje predlažem najobičniju celofansku kesicu, tako da se može videti šta je unutra, a sve to zavežite jednom satenskom trakom. Lako, a slatko 🙂

Ukoliko ne želite ovu “moju” kombinaciju, vi napravite svoju. Umesto nara i pistaća, nabacajte šta vama padne na pamet. Pored crne čokolade možete ubaciti i malo bele, pa direktno na papiru za pečenje blago promešati i na taj način napraviti zanimljive šare…

Praznična čokolada
Odštampaj
Sastojci
  1. • 200g crne čokolade
  2. • 50g pistaća
  3. • šaka nara
Priprema
  1. Pistaće staviti na pleh, pa u rernu na 180 stepeni, desetak minuta. Izvaditi, pustiti da se ohlade i iseckati.
  2. Nar očistiti i staviti na papirni ubrus, kako bi upio višak tečnosti.
  3. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj, pa sipati na papir za pečenje i poravnati. Dok je još topla, odozgo posuti narom i pistaćima, a zatim ostavii da se stegne.
  4. Izlomiti na sitnije komade.
  5. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 596 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *