Pica Margarita

Danas sam napravila četiri male (mada i nisu bile baš tako male) pice i sve četiri su nestale i rekordnom roku. Tome je najviše doprineo i novi metod pečenja (o tome detaljnije ispod recepta). Pica Margarita je sama po sebi izuzetno jednostavna i bez puno sastojaka, ali to je ono što je čini posebnom. Ukoliko imate kvalitetne sastojke, uživaćete u svakom zalogaju.

Pica Margarita
Odštampaj
Za testo
 1. • 400g brašna + za posipanje
 2. • 250ml mlake vode
 3. • 7g suvog kvasca
 4. • 1 kašika šećera
 5. • 1 kašičica soli
 6. • 50ml ulja
Za picu
 1. • 200g paradajz pirea
 2. • 300g mocarele
 3. • bosiljak
 4. • maslinovo ulje
Priprema
 1. U mlaku vodu sipatati šećer i kvasac. Sačekati desetak minuta da se kvasac aktivira. U velikoj činiji pomešati brašno i so, pa dodati ulje i vodu sa kvascem. Mesiti testo desetak minuta, pa ga staviti u činiju, preliti sa malo ulja kako se ne bi stvorila korica, i prekriti krpom. Ostaviti na toplom mestu da se nadiže 1 - 2 sata ili dok se ne duplira.
 2. Zagrejati rernu na 220 stepeni.
 3. Testo premesiti pa podeliti na 4 manja dela. Razviti u krug. Preko staviti 2 kašike paradajz pirea, komadiće mocarele i ubaciti u rernu na 10 - 15 minuta. Čim je pica gotova, preliti sa malo maslinovog ulja i staviti listove bosiljka preko.
 4. *Dodatni savet: Recept se razlikuje malo u odnosu na recept koji sam koristila kada sam pravila picu kaprićozu. Nisam imala mleko pri ruci pa sam koristila samo vodu, a imala sam dva otvorena pakovanja suvog kvasca koji sam želela da iskoristim, tako da sam umesto svežeg koristila suvi. Bitnije razlike nema.
 5. Ukoliko ne delite testo na manje delove, nego pravite veću picu, pekla bih je na 180 - 200 stepeni 20-ak minuta.
 6. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

Novi metod pečenja: S obzirom da ne posedujem peć na drva, niti kamen za pečenje pice (pizza stone – ne znam ni da li ima da se kupi kod nas) našla sam alternativu koja meni odgovara. Korica pice bude hrskava baš kao da je iz picerije.

Čim uključim rernu da se zagreva ubacim i pleh koji obrnem naopako, tako da donji deo pleha bude odozgo i to mi bude podloga za pečenje. Rernu ukljucim na 250 stepeni. Kada oblikujem testo u krug, prebacim ga na manji okrugli pleh (pleh za Doboš tortu) koji isto obrnem i pospem brašnom kako se podloga ne bi zalepila. Zatim dodam paradajz pire i ostale sastojke koje koristim. Trzajućim pokretima premestim picu sa okruglog pleha na veliki pleh u rerni. Ukoliko ste dobro pobrašnjavili okrugli pleh, pica ne bi trebalo da se zalepi i trebalo bi sa lakoćom da sklizne na veliki pleh. Tada temperaturu smanjim na 220 stepeni.


(Visited 979 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *