Namaz od avokada

Recept za ukusan namaz od avokada

Za današnji video i recept sam imala nešto potpuno drugo na umu, međutim desila se jedna nepredvidiva situacija, a to je da šporet završio svoj (zamalo jubilarni) dvadesetdevetogodišnji staž u Verinoj maloj kuhinji! 29 godina!

Sad, to je bila vrlo loša vest za mene, pošto sam planirala da pravim recept koji je trebalo da se peče, ali u isto vreme i vrlo radosna vest jer ćemo ga napokon promeniti. Zahtevi su mi da se rerna zatvara sama i da ne mora da se podmeće papirić da bi držao vrata na mestu 😀I tako je uskočio ovaj recept u priču. Ideju sam videla relativno skoro na blogu Pinch of Yum, i pošto sam već imala avokado pri ruci, a bez ideje šta bih drugo mogla da spremim za doručak, a da nije običan iseckan avokado na tostu, ja probah ovaj recept. Koliko mi se dopao vidite i sami, jer sam odlučila da ga podelim sa vama.

Recept za ukusan namaz od avokada

Postoji milion saveta i načina kako da izaberete zreo avokado. Ja nemam neku specijalnu metodu, jednostavno pipnem koliko je avokado mek. Svakako ne želite tvrd avokado, ali ni onaj koji previše mek. Zlatna sredina!

Recept za ukusan namaz sa avokadom

Sastojaka je svega 5! Ali u kombinaciji daju kremast namaz od avokada koji je gotov za pet minuta. Možete ga kombinovati uz tost kao namaz, ili kao sos uz tortilje. Glasam za drugu varijantu. Zdravo svima, ja sam Vera, zavisnik od tortilja.

Recept za ukusan namaz od avokada sa narom

VIDEO RECEPT ZA NAMAZ SA AVOKADOM


Namaz od avokada
Odštampaj
Sastojci
  1. 1 avokado
  2. 2 kašike grčkog jogurta
  3. pola kašičice belog luka u prahu
  4. so, biber
  5. 1 kašika limunovog soka
Priprema
  1. Avokado poloviti, izvaditi košticu nožem ili kašikom. Kašikom izvaditi avokado i staviti u blender zajedno sa ostalim sastojcima. Blendirati dok se ne dobije kremasta tekstura.
  2. Čuvati u frižideru.
  3. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

Recept za ukusan namaz sa avokadom i narom

(Visited 1,841 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *