Marinirana feta

Odbrojavanje do nove godine je zvanično počelo i u mojoj maloj kuhinji :) Stiže nam najlepši period u godini, novogodišnji i božićni praznici. Iako je euforija krenula mnogo rano ove godine, čini mi se, prava euforija u mojoj kuhinji kreće sada :) Do kraja godine ću sa vama podeliti 10 ideja za jestive poklone.

Kada dođu praznici, lepo je svakom pokloniti po sitnicu, ali to zna opasno da udari po džepu. Ovi pokloni su jednostavni, većina njih se brzo pravi, a uz malo mašte i dekoracije možete učiniti da izgledaju efektno i interesantno.


Kao ideju za današnji poklon spremila sam vam mariniranu fetu. Umesto fete možete koristiti u koziji sir, ukoliko znate nekog ko voli. Evo, npr ja! 🙂 Da biste napravili ovaj poklon, potrebno je manje od 5 minuta, bukvalno. Teglicu ukrasite lepom mašnom, i poklon je spreman!

Marinirana feta je idealna kao lagano predjelo na novogodišnjoj večeri, ili kao hrana “na bocku” na nekoj koktel zabavi.


Umesto origana možete koristiti i neki drugi začin po vašoj želji – ruzmarin, bosiljak, zašto da ne. Kombinacija crvenog i zelenog bibera je kao stvorena za novogodišnje praznike! Ali, naravno, možete koristiti i samo crni.

Marinirana feta
Odštampaj
Sastojci
  1. • feta sir
  2. • origano
  3. • crni, crveni i zeleni biber u zrnu
  4. • maslinovo ulje
Priprema
  1. Sir izvaditi i osušiti od viška vode na papirnom ubrusu. Iseckati na kockice željene veličine. Ređati sir - origano - biber. Naliti maslinovim uljem do vrha. Čuvati u frižideru.
  2. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 1,178 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *