Krem od limuna

Bogatog ukusa, ne previše sladak, sa osvežavajućom aromom limuna – krem koji možete koristiti na razne načine. Odlično ide uz skonse, voćne tartove ili čak i kao fil za tortu.

Za razliku od krema od vanile, u ovom kremu nema brašna. Jaja u kombinaciji sa maslacem daće potrebnu gustinu. Jaja su izuzetno delikatna, i mali trenutak nepažnje može dovesti do grudvica i skuvanih delića jaja. To u ovom kremu, kao i u drugim, nikako ne želimo. Potrebna je svilenkasta tekstura koja klizi niz nepce.

U mnogim receptima metod pripreme je sledeći – ubaciti sve sastojke u šerpicu i mešati na umerenoj vatri. Naravno, ja sam završila sa nečim što je ličilo na slatku kajganu sa maslacem i limunom. Ne baš tako ukusno 🙂 S druge stane, metod kuvanja jaja na pari je ipak, po mom mišljenju, neprevaziđen. Držaću se toga 🙂

Krem od limuna
Odštampaj
Sastojci
  1. • 3 jaja
  2. • 150g šećera
  3. • 60g maslaca
  4. • 80ml soka od limuna
  5. • 1 kašičica kore od limuna
Priprema
  1. Sjediniti jaja, šećer i limunovu koru i sok, pa kuvati na pari uz neprestano mešanje oko 10 minuta dok smesa ne postane gusta. Ukoliko imate kuhinjski termometar - kuvati dok ne dostigne temperaturu od 70 stepeni. Skloniti sa šporeta i dodati maslac. Mešati dok se maslac ne istopi.
  2. Ostaviti da se ohladi. Dok se bude hladio, krem će se još više zgusnuti.
  3. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/
(Visited 3,785 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *