Crno-bele čokoladne štangle

Za sve ljubitelje čokolade – evo jednog recepta! Mada, ovo i nije neki recept, više metoda kojom ćete obuhvatiti ukus i crne i bele čokolade. A kao plus – malo krckavih mentol bombonica.

Prijavite se na youtube kanal da biste videli i druge recepte

Sastojci:

  • 100g crne čokolade
  • 100g bele čokolade
  • 2 supene kašike ulja
  • 10ak mentol bombona

Priprema:

Činiju ili kalup obložiti aluminijumskom folijom.

U činiji izlomiti crnu čokoladu, dodati kašiku ulja i istopiti na pari – u šerpicu sipati vodu i staviti da provri. Kada počne da ključa, smanjiti vatru i preko staviti činiju u kojoj je čokolada. Bitno je da činija lepo naleže na šerpicu, tako da vodena para ne izlazi, ali isto tako je bitno da činija sa čokoladom ne dodiruje vodu u šerpici. Mešati dok se čokolada ne istopi. Presipati u obloženu činiju i ostaviti oko pola sata na hladnom da se čokolada stegne. Na isti način istopiti i belu čokoladu. Kada se crna čokolada stegla, preliti belom čokoladom. Dok je još topla, preko posuti izlomljenim mentol bombonama. Ostaviti još pola sata. Izvaditi iz kalupa, seći ili lomiti na komade željene veličine.

*Dodatni savet: Čokoladu možete istopiti i u mikrostalasnoj. Najpre stavite na 30 sekundi, pa promešajte. Nakon toga stavljati na intervale od po 10 sekundi i mešati, da čokolada ne bi zagorela.

Da bi vam lakše bilo da izvadite čokoladu iz kalupa, obložite i stranice kalupa folijom.

Prijatno!

(Visited 863 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *