Banoffee pita

Banoffee pita ili po mom slobodnom prevodu na srpski – banaramela pita. Zvezde recepta su, naravno, banane i karamel (za recept klik OVDE). Sa ovim dezertom jednostavno nema greške. Mogla bih da ga jedem svaki dan i da mi ne dosadi. Samo još ako postoji mogućnost da se to ne odrazi na moju liniju 🙂

Banoffee pita
Odštampaj
Sastojci
 1. • 100g mlevenog keksa
 2. • 60g maslaca
 3. • 6 kašika karamela - dulce de leche
 4. • 1 veća ili 2 manje banane
 5. • sok jednog limuna
 6. • slatka pavlaka ili šlag (+mleko, ukoliko koristite šlag)
Priprema
 1. Mleveni keks i margarin sjediniti dok se ne dobije jedinstvena smesa. Ravnomerno raspodeliti izmedju modlica za tart. Staviti u frižider da se stegne.
 2. Izvaditi i premazati karamelom. Na to poređati bananu isečenu na kolutove. Završiti umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
 3. *Dodatni savet: Kolutove banana ubacite na kratko u sok od limuna. Sok će sprečiti da dobiju onu braon boju. Neretko se desi da preostali sok ubacim u smesu od keksa i margarina. S obzirom da su i keks i banane i karamel slatki, limun odlično dođe da malo "osveži" stvar.
 4. Ove mere su dovoljne za četiri male pite (prečnika oko 10 cm). Ukoliko nemate male modle možete praviti i u šoljama ili bilo kojoj drugoj posudi.
 5. Tradicionalno, uz ovaj recept ide slatka pavlaka. Ukusnije mi bude sa šlagom. U marketima se danas može naći šlag sa raznim ukusima. Možete kupiti onaj sa ukusom slatke pavlake.
 6. Prijatno!
Verina mala kuhinja http://www.verinamalakuhinja.com/

(Visited 2,453 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *